EL LIBRO DE LA GAMBA ROJA
Data d'edició:04/10/2023
DeRoca, Joan;Lana, Benjamín;Dacosta, Quique. Editat perDESTINO.
El gran llibre que mereix un dels productes més importants i emblemàtics de la gastronomia espanyola, de la mà de dos dels seus exponents més grans, Joan Roca i Quique Dacosta.
La gamba vermella (Aristeus antennatus) s'ha convertit en la nova icona gastronòmica de la Mediterrània. A les darreres dècades ha aconseguit atraure l'atenció dels comensals més exigents i dels grans cuiners, com Joan Roca i Quique Dacosta, les receptes creatives i tradicionals dels quals conformen bona part del corpus d'aquest llibre. La antennatus viu dies de glòria culinària, però tant el seu futur com el dels pescadors que la capturen a les profunditats passen per una situació complexa que obliga a pescar menys i millor per garantir el futur de la pesqueria i , per tant, de molts ports mediterranis. Al llarg d'aquestes pàgines es descobreixen els secrets de la fisiologia i l'hàbitat de la gamba vermella, però també la realitat dels éssers humans que es dediquen a la captura ia la cuina. I gaudirem d'una cinquantena de receptes tradicionals i creatives d'aquests dos genis dels fogons, per gaudir de la gamba vermella en tota la plenitud i esplendor.