MEJOR SI PICA
Data d'edició:05/04/2023
DeCigüeñas, Anilú. Editat perDESTINO.
Referència 1010314412
El picant guanya cada dia més adeptes. De la mà de 50 xefs de tot el món recorrerem totes les possibilitats d'aquest àpat a través d'una selecció de receptes: des de les clàssiques fins a les més actuals, però sempre deliciosa i irresistiblement ardents.
< p>Des de la beguda, fins a les postres. Els ajíes, xilis o bitxos tenen aquesta capacitat d'elevar qualsevol recepta a un altre nivell o, com diu l'autora, de fer-nos beure i menjar en 3D.Igual que el tomàquet i la patata, són un les grans aportacions del rebost sud-americà a la humanitat i, la veritat és, que moltes cuines del món se sentirien incompletes si els faltessin.
No és difícil entendre per què. Al cap ia la fi, qué un altre ingredient té aquesta capacitat de perfumar, donar sabor, pintar les nostres galtes i accelerar el nostre cor?
Un recorregut complet i sorprenent per l'univers del picant que, amb certes dosis d'humor, ens dóna pistes sobre els seus misteris —per què pica? és afrodisíac? és addictiu?, però sobretot ens ensenya que no tots els picants són iguals, ens ajuda a entendre'ls per fer servir els que tenim a mà, ia tractar-los de manera que s'adaptin als nostres gustos i al dels nostres comensals.
Les seves 90 receptes, són un homenatge col·lectiu de mig centenar de cuiners i cuineres d'arreu del món —aficionats i professionals, céllebres i anónimos— a aquests màgics i versàtils ingredients. Entre els col·laboradors hi ha, Albert Adrià (Espanya), Narda Lepes (Argentina), Héctor Solís (Perú) Sacha Hormaechea (Espanya), Santiago Lastra (Mèxic), Diego Cabrera (Argentina), David García (Espanya), Elena Reygadas (Mèxic) ) i Micha Tsumura (Perú).