ENTRE HUMO
Data d'edició:29/03/2023
DeBenayas, Juan Manuel. Editat perDESTINO.
Referència 1010321156
El descobriment del foc va ser el primer pas per a l'evolució de l'ésser humà. La vida d'aquells humans primitius va canviar en tots els aspectes i la rajada va començar a reunir-se a la calor del foc; l'home va iniciar així la socialització.
La combustió incompleta del foc genera fum, un fum que amb tota probabilitat arribava a les grans peces de caça que l'home prehistòric col·locava al costat de la foguera per tal d'espantar altres animals que poguessin arrabassar-los el menjar. El foc, la calor, el fum i la cendra amb totes les seves propietats van fer evolucionar l'home.
Durant segles el fum ha participat en la conservació dels aliments, però actualment s'usa, depenent de cada cultura, com a ingredient culinari, un ingredient invisible i gairebé secret que pocs coneixen. Fins ara.
Romania, Noruega o els Estats Units són països als quals se'ls reconeix el seu genial art en el maneig del fum culinari, i que destaca en plats com el mich romanès, el salmó noruec o el cobejat brisket americà.
Aquesta obra que tens a les mans descobreix i acosta les virtuts d'aquest condiment invisible que, usat en la seva justa mesura, pot fer únics molts plats, i explica totes les tècniques d'ús d'aquest ingredient invisible.