Informació Extra
Les memòries d'una cuinera que transita, com la cuina espanyola en els darrers anys, del mesón al restaurant d'avantguarda. la revolució gastronòmica del segle. El salt que fa la protagonista des de la fonda fins a la cuina d'avantguarda, passant per hotels en decadència o restaurants amb ínfules, és el mateix que en pocs anys va fer la cuina espanyola en general, deixant pel camí molts, elevant els altars a altres i oblidant, en alguns casos, els valors essencials d'una gastronomia que ja era rica per endavant. «Crem!» és la veu d'alerta que es crida a les cuines professionals quan se'n va amb una olla bullint o una paella calenta quan passa al costat d'un company. Aquest llibre, que deambula entre les memòries i el receptari, comparteix una mica d'aquesta energia ardent de la qual s'imbueix una cuina al mig del servei, ja que Maria Nicolau escriu com a guisa, amb pols, exigència i ritme. «Nicolau és la Che culinaria : victòria o mort.» Pau Arenós, El Periódico