COME MIERDA
Data d'edició:03/03/2022
No comas mejor, deja de comer peor
No comas mejor, deja de comer peor. DeBasulto, Julio. Editat perVergara.
Referència VE20447
Edició 1
El llibre més descarnat de Julio Basulto.
«Una brúixola per evitar el mareig en aquest mar confús d'oferta despietada de mals aliments, de falses creences i molt aficionat.»
Dra. María Neira, directora de Salut Pública de l'OMS
Mentre que el menjar contaminat mata a tota la regió europea unes 5.000 persones a l'any, la ferralla comestible provoca anualment, només per malalties cardiovasculars, 2,1 milions de morts. T'imagines quants quilos d'ultraprocessats consumim a l'any? Davant d'una tragèdia de tal magnitud, Julio Basulto justifica que si la paraula «merda» es defineix com a «cosa mal feta o de mala qualitat» (segons la Reial Acadèmia Espanyola de la Llengua), els comestibles de mala qualitat nutricional els hem d'incloure també a aquest concepte.
Menja merda aborda, per tant, el gran tema alimentari dels nostres dies. Explica la diferència entre aliments segurs i innocus, ens empodera, desarma els tentacles amb què la Big Food promou ambients alimentaris que generen obesitat i malalties cròniques i demostra que cuidar-nos no significa només menjar millor sinó, sobretot, deixar de menjar pitjor.
Ressenyes:
«Menja merda és un llibre perquè la població deixi de menjar el que, segons ens mostra Julio, menja massa vegades.»
Dra. María Neira, directora del Departament de Salut Pública de l'Organització Mundial de la Salut (@DrMariaNeira)
«Mengem merda, sí, i ho sabem, però Julio Basulto ens ofereix totes les dades i estudis científics necessaris per a que sapiguem de forma fefaent el per què. Julio ens explica com, sota una falsa sensació de seguretat, les multinacionals fa anys que venen productes malsans, amb la connivència de les autoritats i el nostre desconeixement. Hi haurà un abans i un després en la teva forma d'alimentar-te quan llegeixis aquest llibre.»
Patricia Fernández de Lis, redactora en cap de Ciència a El País (@pflis)
«Passió. Passió és el que hi ha a cada pàgina del llibre. Passió serena d´un nutricionista no només per l´alimentació saludable o per la responsabilitat social. També passió per la informació contrastada i les dades basades en l'evidència científica. Una passió que, per aclaparadora, de vegades resulta incòmoda, però que és necessària per avançar cap a una societat més sana, crítica i sostenible.»
Carles Mesa, director del programa «No és un dia qualsevol» a Radio Nacional de España (@CarlesMesa)
«Tot el que ha escrit Julio Basulto és d'una qualitat i utilitat enormes, que se sustenta en la seva impecable documentació científica, en la seva independència, en la seva honestedat... i en una narració magnífica. Però creguin-me, aquest llibre és de lectura imprescindible en el moment actual del planeta i la societat. Amb el mateix rigor de les seves obres anteriors, ens mostra la magnitud de la intoxicació alimentària, com identificar-la i com combatre-la. Llegir-ho, informar-se bé i actuar és absolutament urgent. Gràcies Julio, per fer aquest important pas a favor de la salut.»
Dra. Clotilde Vázquez, cap del Departament d'Endocrinologia i Nutrició de la Fundació Jiménez Díaz (@VazquezDoctora)
«Basulto desgrana a cada pàgina els estudis que proven que el consum d'ultraprocessats està generant una societat amb més obesitat, menor esperança de vida i més probabilitats de desenvolupar malalties com el càncer o la diabetis. Mengem merda, però creiem que "la vida és un sospir" que s'ho mereix: després de llegir aquest llibre et replantejaràs el que et portes a la boca amb aquesta excusa i, més encara, allò amb què alimentem la infància.»< BR>Clara Jiménez Cruz cofundadora i CEO de Maldita.es (@cjimenezcruz)