Informació Extra
La millor cuina xinesa de la mà de Josep Maria Kao, el xef del restaurant Xangai de Barcelona, guardonat amb una estrella Michelin i considerat el millor restaurant de cuina xinesa d'Espanya. Josep Maria Kao és el gran enllaç entre els primers cuiners xinesos establerts a Espanya fa sis dècades i un present culinari de gran nivell en què la Xina es fon amb la Mediterrània. Aquesta és la seva fascinant història familiar i el seu llegat en forma de receptes. Desplaçat de la Xina a causa de la revolució de Mao Tse Tung, el pare de Josep Maria Kao va arribar a Barcelona durant la primera meitat del segle XX per treballar al primer restaurant de cuina xinesa de la ciutat. Ell i la seva dona van donar a conèixer un receptari molt exòtic per a l'època i el van posar de moda al desaparegut restaurant Pequín, i després, al Xangai. Josep Maria, benjamí dels Kao, va transformar la cuina del seu pare sumant-li ingredients mediterranis i conceptes d'alta cuina, i ha aconseguit que el Xangai sigui, per a molts experts, el millor restaurant xinès fora de la Xina. Després d'una vida després dels fogons, Josep Maria repassa la tortuosa història de superació de la seva família i mira cap a les seves filles com a expressió d'un futur prometedor. Al llarg d'aquestes pàgines, el lector se submergirà en una fascinant epopeia familiar que porta els Kao de la Xina comunista a l'Espanya del franquisme, per acabar sent un referent culinari al país i al món. A més, el lector descobrirà un receptari que uneix tres generacions, des de la cuina xinesa més tradicional fins als mossegats més atrevits i creatius. «El Xangai és el millor restaurant xinès fora de la Xina.» Ferran Adrià