Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Fas 6 anys, tria un llibre

Malgrat la incertesa que ens envolta a tots, hi ha petites accions que es mantenen i ens ajuden a ser una mica més feliços. És el cas de la campanya impulsada per la Generalitat “Fas 6 anys. Tria un llibre” dirigida als infants que han fet 6 anys durant el 2020.

Aquesta campanya pretén promoure i engrescar a la lectura en aquesta primera etapa on comencen a lligar lletres i descobrir que ells sols poden llegir i endinsar-se dins un llibre.

Els nens rebran a casa un cupó per valor de 13€ per bescanviar per un llibre. El que ells vulguin. L’única limitació serà la que ells es posin.

A la llibreria hem preparat una bona selecció de bons títols dirigits per a aquesta franja d’edat, però ens ha sigut difícil, en tenim molts títols per a primers lectors i fer una tria no sempre és fàcil.

Com ho hem? Cap consell?

  • Intenteu venir només amb l’infant del cupó. Sovint veniu amb altres amics a la sortida de l’escola; però com passa sempre que ens ajuntem amb els amics, estaran més per fer gresca, jugar i remenar que per veure quin llibre els atreu. Per contra, si veniu amb un germanet petit us trobareu que, vosaltres com adults, no podreu dividir-vos entre vigilar al petit, estar guiant al gran i vigilant que no facin malbé els llibres; i passarà, com he pogut veure de vegades, que escolliu un de pressa i corrents per tal de sortir al carrer.
  • Teniu 13€ per gastar, i si no arribeu a aquest mínim els perdreu. Sé que veniu buscant llibres de lletra de pal o lligada, llibres senzills que puguin llegir sols; però, moltes d’aquestes col·leccions són llibres molt econòmics que no us arribaran als 8€ i com no podeu bescanviar el cupó per dos llibres, perdreu aquests diners. Us aconsello que agafeu un àlbum il·lustrat: que els atregui l’atenció, que pogueu llegir plegats, i que d’aquí uns mesos, quan ja arrenqui del tot, pugui gaudir ell sol. Una inversió que segur després agraïu.
  • La campanya dura fins el 30 de novembre i comença tot just avui, així que no tingueu pressa. Busqueu l’estona que li podeu dedicar i veniu amb calma. Tant si veniu sovint com si és la primera vegada que aneu a una llibreria amb ell/a, triar un llibre per llegir-lo plegats és una acció que requereix dels 5 sentits.
  • Penseu en els gustos dels infants, no en el vostre. L’objectiu és que la lectura l’enganxi, tant és si us agrada més o menys la il·lustració o la història a vosaltres. Fent-los responsables de la tria aconseguireu aquella il·lusió pel seu regal, el seu tresor.
  • I si no sabeu per on començar, aproveu-vos al taulell i pregunteu-me. Us ajudaré encantada.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Compra'ns llibres online a Libelista

Fes els teus encàrrecs per privat

Abans de marxar

Apunta't a la
Newsletter de Lilliput