Dudús suaus i primets per portar-se a la boca amb tota seguretat de Little Dutch

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les joguines per nadons

Sovint em trobo amb pares primerencs que volen comprar les primeres joguines al seu nadó però no saben ben bé per on tirar. Han llegit molt durant l’embaràs, segueixen infinitat de comptes d’instagram de mares influencers, pediatres i professionals del món infantil. I si bé cadascú d’ells recomana un tipus de material amb tota la raó del món, són les pròpies families les que han de veure i conèixer com es relaciona amb el medi el nadó i que necessita.

Clar que és bo que aquell que més en sap ens ajudi, però sempre, sempre, l’última decisió i la tria l’ha de fer l’adult responsable.

Perquè tot això?

Doncs perquè m’he trobat mares que adopten una corrent pedagògica X perquè l’han escoltat fins a la sacietat i es creuen males mares si no els eduquen així tot i no saber-ne gaire,  o d’altres que, portades pel que ens aconsellen mares i sogres segueixen l’educació que van rebre sense qüestionar-se res.

I aquí sempre hi ha un moment en que el nostre cap i el nostre cor debaten sobre quina joguina o material és millor triar.

I sempre aconsello el mateix. Tria el que de veritat t’agradi, no pensis en si fa més o menys, si estimula un o altre aspecte del seu desenvolupament. Només heu de mirar que siguin materials segurs, que siguin respectuosos amb el nadó i amb el medi ambient i que en veure’l el nadó pugui agafar-lo, tocar-lo, llepar-lo…. en definitiva li cridi l’atenció.

No hi ha cap més secret. El més important ja ho té, l’amor de la seva mare i/o pare, uns braços que el sostenen, aliment per quan té gana i un llit per quan té son. No patiu si aquest no l’estimula, o si és massa complicat. No busqueu l’excel·lència, perquè, per ell, l’excel·lència arriba amb el vostre amor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Compra'ns llibres online a Libelista

Fes els teus encàrrecs per privat

Abans de marxar

Apunta't a la
Newsletter de Lilliput