laperralacerdalazorralaloba

Los papeles protagonistas siempre son para ellos. ¿y nosotras qué? La perra, la cerda, la zorra y la loba tenemos algo que decir.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Cal replantejar-s’ho tot!

Vivim en un món canviant i el que ahir servia, avui ja està caduc. Però n’hi ha patrons, idees, gestos…. que continuen ferms en la nostra societat i potser són aquests, els que més costa desfer, els que hem de mirar amb cura i perspectiva.

Un d’aquests, ara, que el feminisme està en boca de tots però no tots saben el que diuen sobre ell, és la revisió d’un llenguatge masclista que com un degoteig, va calant poc a poc en el cervell dels joves.

El llibre del que vinc a parlar-vos avui arriba per obrir el debat amb els joves, en aquella edat en la que comencen a utilitzar adjectius com “zorra”, “loba”, “perra” o “cerda” d’una pejorativa cap a les noies, però que no troben el seu reflexe en l’àmbit masculí.

Amb una posada en escena senzilla i a l’estil d’àlbum il·lustrat per a primers lectors, en obrir el llibre i començar a llegir-lo, anem descobrint el caire que agafa la història i ens adonem que aquesta història no és per nens. Les “animalones” estan fartes, fartes de no aparèixer en lloc als contes, de només ser cridades quan s’ha d’insultar i fan una reivindicació: elles també existeixen, i són amigues, germanes, filles, novies i també mares. I sense elles, res no existeix.

Al llegir la història, un pot pensar que l’ha escrit una dona (per aquella falàcia que diu que les feministes som només dones), però sorpren i reconforta trobar al Luis Amavisca darrera d’aquesta declaració d’intencions acompanyat de la Marta Sevilla als pinzells.

Des d’aqui, li faig la “ola” a l’editorial NubeOcho per editarlo i sobretot als autors per adreçar-se d’una manera innovadora als pre-adolescents i ajudar-los a obrir els ulls.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Compra'ns llibres online a Libelista

Fes els teus encàrrecs per privat

Abans de marxar

Apunta't a la
Newsletter de Lilliput